top of page

Instruktörer

Här nedan följer en presentation av våra duktiga instruktörer och hjälpare.

Agneta Lundström

Instruktör: Allmänlydnad

Har alltid velat ha hund men fick inte när jag bodde hemma, men 1999 åt jag lunch med en kollega som hade sin Boxertik Emma med sig. Det började med att jag var hundvakt åt henne på helgerna och slutade med att hon flyttade in permanent! En helt underbar hund! Förstod inte då riktigt hur fantastisk hon va för då kunde jag inte så mycket om hund! Efter Emma kom ännu en boxer Maja. En superhärlig hund, självsäker, arbetsvillig, alltid pigg på att jobba oavsett vad vi hittade på. Är nu inne på min femte boxer och älskar rasen! Jag är utbildad Allmänlydnadsinstruktör inom SBK. Är också utbildad testledare för Mh och Mt men är inte aktiv inom detta område just nu. Har även läst etologi för Lars Fält och gått en ettårig specialsöksutbildning på Hundcampus. Med nuvarande hund tränar jag sök och Ipo.

Ann Carlsson

Instruktör: Allmänlydnad, specialsök, problembeteenden

Mitt stora intresse och hobby är framförallt hund, men jag är en riktig djurälskare med intresse för alla sorters djur. Har haft allt från dansmöss till hund och började min bana med att plocka hem grodor och ödlor till mina föräldrars fasa. De trodde jag skulle växa ifrån ”problemet”, men riktig så blev det inte. Har för närvarande en schäfer som heter Rask och är 9 år samt katten Solweig. Mina specialintressen är hundens luktsinne och problemlösning. Jag tycker att hundars mentalitet är intressant och gillar därför att arbeta med vad man kallar för ”problemhundar”. Det skall vara roligt att ha hund och hunden kan verkligen bli människans bästa vän!

Anna Lindstedt

Instruktör Allmänlydnad

Jag har en Rottweiler som heter Tosca och jag älskar att träna tillsammans med henne. Hon och jag har testat det mesta. Hon är godkänd tjänstehund (patrullhund) i Hemvärnet. Vi tävlar i avancerad klass rallylydnad, lydnadsklass 2 och i brukset tävlar vi spår i högre klass och bevakning i elitklass. Min träningsfilosofi är att man ska ha roligt tillsammans, det vill säga att jobba med positiv förstärkning. Detta innebär givetvis inte att man inte ska ha tydliga regler för vad som är ok och inte ok i vardagen. Båda delarna är grundläggande för att skapa en bra relation med sin hund.

Desirée Vilhemsson

Instruktör: Tävlingslydnad

Sedan över 40 år tillbaka har jag haft hund, och har dessutom varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) i mer än 30 år. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingsinstruktör. På bilden sitter jag tillsammans med min Border Collie TheLook Quickly Winner, ”Winnie”. Efter två Schäfrar i elitklass i bruks tävlar jag nu med Winnie i elitklass lydnad och vi är även uppflyttade till lägre spår.

Emma Sandfjord

Instruktör: Agility

Jag är en inbiten agilityälskare som är utbildad steg 1 och steg 2 som agilityinstruktör. Med min förra hund tävlade jag upp till och med klass tre i agility. Nu har jag en unghund, en Aussie-tik som heter Ellie, som är i början på en förhoppningsvis lång och spännande agilitykariär. Intresset för agility är på klar första plats, men tillsammans med Ellie tränar jag även andra grenar så som tävlingslydnad, drag, spår och har även ställt ut med fina resultat.

Helen Nylander

Instruktör: Agility

Jag har haft hund i över 45 år. Fick min första egna hund som 10-åring och hängde varje söndag på Norrköpings Brukshundklubb. Skaffade min första bostonterrier 1989 och det har blivit några fler sedan dess. Jag har lagt många timmar genom åren på styrelsearbete i klubbar både inom SKK och SBK organisationen, brinner specifikt för avelsfrågor. Jag och mina hundar är väldigt allround. Vi provar på det mesta men mer frekvent, rallylydnad, freestyle/HtM, viltspår och framförallt agility. Provar nu att starta upp specialsök röd kong i hundgänget. Men som sagt fokus på agility och det är där jag håller kurser. Det är fantastiskt att se nya ekipage utvecklas och komma ut på tävlingsbanorna.

Karin Larsson

Instruktör: Allmänlydnad

Jag skaffade min första hund, en blandrastik, för 16 år sedan. Tyvärr fick Molly njursvikt vid bara 2 års ålder och efterträddes av s:t bernharden Nova. Efter några år ville jag ha en mer lättmotiverad träningskompis och engelska springern Mynta flyttade in. Mynta och jag har nog testat nästan allt tillsammans och haft väldigt roligt ihop. Vi har tränat spanieljakt, agility, personspår, specialsök, lydnad och viltspår som jag kan erinra mig på rak arm. Hon är också orsaken till att jag gått kurser i hundmassage, hundtrim och utställning. Tiden gick och när Mynta började bli till åren förverkligade jag min dröm om en Border collie. Med lilla Allie har jag vallat får, tränat tävlingslydnad och börjat spåra. Jag gillar Kenth Svartbergs TSB-modell och tycker Eva Bodfäldt har många bra tankar kring hundträning.

Liv Albinsson

Instruktör: Allmänlydnad

Jag har haft hundar och hästar under hela mitt liv, och jag älskar verkligen alla sorts djur, stora som små! Jag har idag två franska bulldogs som jag provat på de flesta hundsporter med, såsom agility, rallylydnad, utställning och spår, men det är lydnaden som vi fastnat för och tävlar i. Jag är utbildad SBK instruktör. Att få vara instruktör är en fantastisk möjlighet att få göra något man verkligen gillar, både umgås med härliga människor och roliga hundar. Jag tycker det är roligt att kunna visa och förhoppningsvis inspirera till att man kan göra mycket mer än man tror med sin hund, även om man har en sällskapsras. Vi ses!

Maria Zetterquist

Instruktör: Dog parkour och Freestyle

Jag har arbetat som instruktör sedan 2008, och har även ägt ett eget hunddagis där jag fördjupat mig i hund-hundrelationer och självförtroendehöjande av försiktiga hundar. Jag har även hållit hunddagisutbildningar och hundägarutbildningar och utbildar i nuläget ungdomar inom hundkunskap på gymnasienivå. Jag brinner för att hjälpa hundägare och hund att hitta en god relation tillsammans.

Min egna hund är Kelpien Pepp på 4,5 år. Jag tycker det är kul att variera träningen och vi har provat på allt ifrån specialsök till hundkapplöpning. Tävlat har vi gjort i rallylydnad än så länge. Lyckligtvis har Pepp samma intresse som jag för varierad träning

Staffan Nordin

Instruktör: Bruks

Jag blev medlem i SBK 1963 och har varit aktiv sedan dess. Mitt tävlande började med boxer i sökhundsgruppen men sedan åtskilliga år har det varit border collie och spårhundsgruppen som gällt. Nu har jag en jaktlabbe född 2014 som jag börjat arbeta med. Jag har arbetat med det mesta på tävlingssidan inom Solna-Sundbybergs BK och Stockholmsdistriktet. Det har då handlat om såväl arrangerande av tävlingar på klubben som administration och utbildning på distriktsnivå. Domare blev jag 1970, strax därefter blev jag också skyddsfigurant men den senare karriären är sedan länge lagd på hyllan av åldersskäl. År 1983 kom jag med i den centrala Regelkommittén som senare bytte namn till Tävlingssektorn och nu kallas Bruksgruppen

Stefan Björkman

Instruktör: Bruks, IGP/BSL

Har varit uppfödare av schäfer, labrador och kelpie. Jobbat med hund sedan 1985, och jobbar fortfarande med hund inom Försvarsmakten. Jag har tävlat i alla bruksgrenar och deltagit på ca 5-7 SM. Tävlat NM och på VM för Belgiska vallhundar. Har just nu fyra stycken hundar med frun, två av dem tränar jag själv, den ena är Bumlan 3 år gammal tervuerentik som tränas i spår och svenskskydd, den andra är Arion, en ett år gammal Malinois, precis hemkommen från Grekland. Han tränas just nu i allmänt uppförande. Jag är utbildad SBK-instruktör, MT och MH- domare, domare i alla bruksklasser – första klass A, lärare i hundtjänst, instruktör bevakning/skydd. Jag har dessutom varit lärare på många centrala utbildningar, såsom lärarutbildning, mentaldomar- och MH utbildningar samt problemhundsinstruktörsutbildning.

Sylvia Axell

Instruktör: Allmänlydnad, bruks, tävlingslydnad

Min först hund fick jag när jag var 15 år, en schäferhane. Gick på dressyrkurs med honom och tävlade appellklass. Vi blev uppflyttade till nybörjarklass (som det hette på den tiden) där jag försökte mig på rapport. Tyvärr var hunden skotträdd så tävlandet tog snabbt slut. Mitt stora intresse på den tiden var hästar som jag ägnade mig mycket åt och fortsatte med det fram till år 1967 då jag inte hade möjlighet att ha häst längre utan köpte mig då en dobermantik. Till skillnad ifrån många av mina hundvänner har jag haft fem olika raser. Började alltså med en schäfer, därefter en doberman, sedan följde två riesenschnauzer, en schäfer, en austrailen shepard, därefter en schäfer och nu ytterligare en schäfer. Jag har lyckats erövra brukschampionat med alla dessa olika raser. De största framgångarna har jag haft i rapport där jag och min doberman blev 2:a på SM och med min först ”riesen”som jag köpte av en av mina träningskamrater vann jag SM 2:år i rad. Har även deltagit i SM spår med min schäferhane som jag tävlade i alla bruksgrenarna. Jag är utbildad SBK-instruktör, bruksprovsdomare 1 A samt internationell räddningsdomare

Thomas Lamrell

Instruktör: Patrull, allmänlydnad, nosework och säkerhetssök

Jag har alltid haft hund, dock inte alltid varit med i SBK. Började med Beagle för att sedan bli med schäfer. Gick med i klubben på 90-talet efter att jag utbildade min första patrullhund till Försvarsmakten. Är utbildad Allmänlydnadsinstruktör genom SBK och Patrullhundsinstruktör och Specialsöksinstruktör genom Försvarsmakten. Idag har jag två hundar, två schäfer-hannar, en gubbe f.2008 år och en slyngel f.2015. Med dem tränar jag bevakning, sök, spår (urbana spår), lydnad (kan man alltid bli bättre på) och specialsök/Nose Work.

Terese Hartvig

Instruktör: Allmänlydnad samt Bruksspår

Jag är mer eller mindre född och uppvuxen på Tranås Brukshundklubb, som elvaåring fick jag ihop med min syster vår första egna hund, en mellanpudel. Men det var först som tjugoåring i början av 2005 som jag själv blev på riktigt aktiv i klubben, detta efter att jag skaffat min första egna hund, en boxerhane som tyvärr bara blev fyra år. Efter honom blev det istället en rottweilertik, en mycket pigg och glad sådan som nu hunnit bli sju år vilket hon inte verkar ha blivet informerad om. Rottweiler är förövrigt den hundras som jag är uppvuxen med även om min är den ända rottisen i familjen idag. 2008 utbildades jag till allmänlydnadsinstruktör och 2011 till tävlingssekreterare. Utöver att ha haft valp och allmänlydnadskurser samt varit tävlingssekreterare har jag bland annat varit webansvarig, funktionär på bruks, lydnads och agilitytävlingar samt på utställningar och suttit i utbildningssektorn. Den egna hunden tränas i bruks spår.

Veronica Hübner

Instruktör: Rallylydnad

Efter att vuxit upp med hund skaffade jag min första egna 1997 en blandras (labbe/boxer) Dante som blev hela 16,8 år. Nu finns labben Hobbe och aussien Exo i familjen. Jag gillar att träna och tävla är väll en så kallad tävlingsnörd. Har tränat och tävlat i lydnad, bruksspår, nosework, HTM (heelwork to music) och givetvis rallylydnad, där jag deltagit på SM 2016 med Hobbe. När det kommer till träningen vill jag att mina hundar ska tycka att det är kul och det får de med positiv belöningsbaserad träning.

Veronica Nilsson

Gästinstruktör: Allmänlydnad, rally, bruks och tävlingslydnad

Jag dyker med jämna mellanrum upp på SoSuBK som gästinstruktör. Jag har levt hela mitt liv med hund. Just nu bor fem Rottweilers, en chihuahua och min sambos två Staffordshire Bullterrier hemma hos oss. Jag är bland annat utbildad SBK-instruktör, hundterapeut, friskvårdsinstruktör, rallylydnadsinstruktör, tävlingssekreterare, testledare för MH/MT, mental beskrivare för MH samt djurskötare. Jag tävlar rallylydnad, lydnad, bruks spår, patrull och IGP, och ställer ut en hel del. Några av höjdpunkterna är godkänd i elitspår tillsammans med min Rottis ”Maggie” samt att ha tävlat SM för patrullhundar med min Rottis ”Zally” några gånger.

Amanda Sundin

Hjälpinstruktör: Agility och allmänlydnad

När jag var 10 år gick min allra högsta dröm i uppfyllelse. Jag fick min alldeles egna hund. Sedan den dagen kan jag inte tänka mig ett liv utan hund. Fokus har främst varit på agility. Där har jag både tävlat, tränat och varit hjälpinstruktör. Under åren har mitt intresse för andra hundsporter bara blivit större. Idag tycker jag att lydnad är hur spännande som helst.

Malin Bergh

Hjälpinstruktör: BSL och IGP

Skaffade min allra första Belgiska vallhund, Rambo år 2000. Vi tränade och  tävlade i IPO. Vi tävlade ett antal SM i IPO och ett antal  NM och VM i IPO för Belgiska vallhundar.Har nu även Ljunior som jag tränar och tävlar i spår och Svensk skydd och Raven som är lite över ett år. Båda av rasen Malinois.

Nanette Zachrisson

Hjälpinstruktör: Allmänlydnad

Redan när jag var ett par år gammal "fick" jag min första hund, Miman. En vacker blandras av bland annat schäfer och collie. Hon var min bästa vän, alltid vid min sida med leklust och stor kärlek. Genom livet har det alltid funnits hundar. Nu har jag min andra rottweiler, Alice 18 månader. En klurig fröken med mycket energi och vilja.Tanken är att vi ska prova mycket olika saker inom hundsporten, där vi börjar med lydnad. Det är viktigt för mig att ha roligt med hunden både i vardagen och under träning. Jag är precis i början av min instruktörsresa och hoppas att få lära mig mycket om hundar och deras mattar och hussar.

Please reload

bottom of page