Aktuella kurser

SoSu BK erbjuder en mängd olika hundkurser; valp, vardagslydnad, tävlingslydnad, bruks m.m. Vi erbjuder även läger, clinics, prova på dagar och föreläsningar – allt för att sprida kunskap om hunden och tillgodose så många behov som möjligt. Samtliga kurser arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet

 

Kursutbudet ser olika ut från termin till termin och uppdateras löpande på hemsidan. Det är Hundägarutbildningssektorn (HUS) som är ansvariga för alla kurser. Har du frågor kring kurserna kan du kontakta HUS på: hus@sosubk.com

 

Observera att medlemskap i klubben krävs för att gå kurs hos oss.

I anmälan anges den person som ska gå kursen tillsammans med hunden.

Stark och skadefri arbetande hund

Välkommen på heldagskursen Stark och skadefri arbetande hund söndagen den 14 februari 2021!

Varför får många hundar någon gång under sina liv besvär med ryggsmärta och överbelastningsrelaterade skador i ryggen? Finns det något du som hundägare kan göra i förebyggande syfte för att stärka hundens rygg så att den kan fortsätta att vara härligt aktiv högt upp i åren? Under den här heldagskursen kommer hundkiropraktor Eva Solstrand från Sport Dog Academy att prata om hundens rygg, vilka muskler det är som skapar en stark rygg, hur en hund med grundläggande stabilitetsträning både kan förbättra sina rörelser, sin uthållighet och vara bättre rustad mot uppkomsten av skador. Du får konkreta tips om vad du ska tänka på i hundens vardag och träning samt hur du kan jobba med uppbyggande fysträning för att minska risken för att din hund ska få besvär med ryggsmärta och överbelastningsskador. Du får även råd om hur du kan hjälpa din hund att må och röra sig bättre om den redan har konstaterade besvär med exv artros, spondylos, L7-S1-syndrom, diskbråck.

Dagen inleds med en timmes teori och under resten av dagen ligger fokus på praktiska träning för de deltagande hundarna med genomgång av övningar för att förbättra balans, stadga, styrka och kondition. Du kommer att få veta vilka rörelser och övningar som är uppbyggande för just din hund vad din hund bör undvika att göra för att hålla sig i form och minimera risken att skada sig.

Föreläsaren Eva Solstrand;

leg. kiropraktor och IVCA-cert. hundkiropraktor arbetar sedan många år tillbaka med att behandla hundar med besvär från rörelseapparaten samt att lägga upp förebyggande fysplaner och rehabplaner för att hjälpa hundar med smärta och skador att komma tillbaka till ett liv med bättre mående och ökad rörelseglädje.

Kurstillfällen: 1

Datum: 14 februari 2021

Tid: 09.00-16.00

Pris: 1000 kronor

INTRESSEANMÄLAN Nosework Fortsättningskurs

Kursen är fulltecknad men ni kan anmäla er som reserv.

 

INTRESSEANMÄLAN

Vi funderar på att starta en fortsättningskurs i Nose Work!

Lämna din intresseanmälan genom att klicka på ”Anmälan” och följa instruktionerna där så återkommer vi till dig med vidare information!

 

Nose work fortsättningskurs

Innehåll: Nose Work har sin grund i amerikanska hundstallar där det användes för att aktivera hundarna. Inspirationen kommer från av hur polisen och tullen använde sina hundar för att leta efter specifika dofter. Till Sverige kom Nose Work under 2016. Från och med 2017 kan du, förutom att det är roligt för både hund och förare som aktivering, även tävla i Nose Work.

På kursen tränar du och din hund att bli säkrare på att hitta doften Eukalyptus i olika typer behållare och föremål både inom- och utomhus, på fordon och ute terrängen.

Vi tränar hundarna en och en inom- och utomhus i lokalerna på klubbområdet.

Målgrupp: Kursen är en naturlig fortsättning på grundkursen. Hund och förare bör ha genomfört grundkurs på Solna-Sundbybergs BK eller någon annan utbildare.

Hunden känner igen doften eukalyptus.

Inga ålderskrav på hunden.

Please reload

Copyright © 2015 Solna Sundbyberg Brukshundklubb - All Rights Reserved - Design © Emma Sandfjord

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now