Copyright © 2015 Solna Sundbyberg Brukshundklubb - All Rights Reserved - Design © Emma Sandfjord

Aktuella kurser

SoSu BK erbjuder en mängd olika hundkurser; valp, vardagslydnad, tävlingslydnad, bruks m.m. Vi erbjuder även läger, clinics, prova på dagar och föreläsningar – allt för att sprida kunskap om hunden och tillgodose så många behov som möjligt. Samtliga kurser arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet

 

Kursutbudet ser olika ut från termin till termin och uppdateras löpande på hemsidan. Det är Hundägarutbildningssektorn (HUS) som är ansvariga för alla kurser. Har du frågor kring kurserna kan du kontakta HUS på: hus@sosubk.com

 

Observera att medlemskap i klubben krävs för att gå kurs hos oss.

Vårens kursutbud läggs ut löpande

Vårens kursutbud har börjat läggas ut. Följ oss gärna på Facebook också! Sök på Solna-Sundbybergs Bk eller klicka på knappen nedan.

Agility - fortsättningskurs

Kursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig som reserv. 

Innehåll: Vi går vidare med inlärningen av samtliga agilityhinder samtidigt som vi börjar fokusera mer på handling (att kunna styra hunden på banan). Vi använder enkla hinderkombinationer till att träna olika typer av svängar för hunden och sidbyten för föraren. Varje ekipage får hjälp att utvecklas från sin nivå. I agility är alla hundar välkomna på träning och tävling, inklusive blandrashundar och löptikar.

Förkunskaper: För hundar som är minst 12 mån. Ha genomgått  grundkurs i agility eller ha motsvarande kunskaper. Kunna arbeta med din hund lös bland andra hundar utan att den springer fram och vill hälsa (tänk på att även löptikar kan förekomma på kursen.

Instruktör: Helen Nylander

Kurstillfällen: 6

Datum: 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5 och 28/5.

Tid: 18.00-20.15

Max antal deltagare: 6

Pris: 1 600 kr

Agility - grundkurs

Innehåll: På grundkursen får du lära dig de grundläggande delarna inom agility så som hinderinlärning, grunderna i handling samt motivationsbyggande. I agility är alla hundar välkomna på träning och tävling, inklusive blandrashundar och löptikar.

Förkunskaper: För hundar som är minst 12 mån. Kunna arbeta med din hund lös bland andra hundar utan att den springer fram och vill hälsa (tänk på att även löptikar kan förekomma på kursen).

Instruktör: Caroline Lindstedt

Kurstillfällen:

Datum: 26/4, 3/5,10/5,17/5, 31/5 och 7/6.

Tid: 15.15 -17.30

Max antal deltagare: 6

Pris: 1 600 kr

Dogparkour - grundkurs

Innehåll: Dogparkour består av olika övningar i balans och kroppskontroll, som sker i hundens vanliga promenadmiljöer. Man använder till exempel stenar, träd eller lyktstolpar som träningsredskap. Dogparkour främjar hundens självförtroende och stärker samarbete och kontakt mellan hund och förare. Det förbättrar även hundens kroppskontroll och balans. Det är dessutom väldigt roligt! Vi börjar med ett teoripass på klubben och beger oss sedan ut i närområdet för praktisk träning. Vi tar en paus i mitten av kursen för fika och frågestund i naturreservatet. Ta med egen fika! Av säkerhetsskäl använder vi inte stryphalsband eller rullkoppel under övningarna. Ta därför med fast halsband eller välsittande sele samt ett stumt, vanligt koppel.

Förkunskaper/målgrupp: Alla friska hundar över 9 månader. Övningarna är på grundnivå och anpassas efter hundarnas storlek och ålder. Inga övriga förkunskaper krävs.

Instruktör: Maria Karlsson

Datum och tid: 9/5 kl. 10.00-13.00

Pris: 500 kr

Kroppskontroll och tricks

Innehåll: De moment som kommer ingå är en blandning av tricksträning och grundträning. Bland annat kommer vi träna bakdelskontroll med hjälp av klossträning samt stadgeträning med hjälp av omvänt lockande. Vi kommer även fokusera på olika tricks och hur dessa lärs in. Det kommer vara möjligt att önska vilka tricks som gås igenom under kursen. Svårigheten på övningarna kommer att kunna anpassas efter varje deltagares förkunskaper och mål. Den här kursen passar alltså både familjehunden som vill träna tricks och träningsekipaget som vill lägga bra grunder tillsammans. .

Målet är att stärka hundarnas kroppskontroll och inlärningsförmåga, samt främja ett positivt samarbete mellan ägare och hund. Färdigheterna som lärs in kan ligga till grund för vidare inlärning av t ex tricks, eller hundsport.

Förkunskaper/målgrupp: Passar alla friska hundar över 7 månader.

Instruktör: Maria Karlsson

Datum: 28/4, 5/5, 12/5 och 19/5

Tid: 19.00-20.30

Max antal deltagare: 6 ekipage

Pris: 950 kr

Rallylydnad - grundkurs/nybörjare

Kursen är fullbokad men det går bra att anmäla sig som reserv. 

 

Innehåll: På kursen kommer vi att lära oss om rallylydnad generellt, om tävlingar och regler. Lära oss nybörjarskyltar och träna att gå hela nybörjarbanor.

Förkunskaper: För alla hundar, stora som små. Hunden ska kunna grundlydnad.

Instruktör: Veronica Nilsson

Kurstillfällen:

Datum: 24/3, 31/3,07/4,14/4,21/4 och 28/4

Tid: 19.00-21.15

Pris: 1 600 kr

Rallylydnad - fortsättning mot start i avancerad klass

Innehåll: På kursen kommer vi att lära oss de skyltar som hör till avancerad klass. Vi tittar på startrutiner. Träna på att hitta ditt fokus inför och under tävling. Bygga banor samt förstå banans uppbyggnad.

Förkunskaper: För alla hundar, stora som små. Ska ha startat i fortsättningsklass, eller ha motsvarande kunskaper. OBS! Måste kunna jobba med hunden lös.

Instruktör: Veronica Hübner

Kurstillfällen:

Datum: 30/3, 6/4,16/4, 20/4, 27/4 och 4/5.

Tid: 18.30-20.45

Pris: 1 600 kr

Kurs/workshop mot tävlingslydnad

Innehåll: Genomgång av olika tekniker. Hur vi som förare påverkar hunden, och vad passar just din hund. Individuell coachning där glädje och samarbete ligger i fokus. Ni ska hitta ert sätt att maximera uppvärmning inför start, dvs hitta er bubbla, samt att bibehålla fokus hela tävlingen igenom.

Målgrupp: Vi riktar oss till dig som vill ut på tävlingsplanen och har startat på tävlingslydnad någon gång.

Instruktör: Amanda Bjelkelöv. Amanda har tränat och tävlat i flera olika grenar, bl a rallylydnad och lydnad. I lydnaden har Amanda varit med i den svenska talangtruppen och deltagit på två lydnads SM.

Datum och tid: 18/4 kl. 14.00-17.00

Pris: 500 kr

Draghundkurs (Grönt kort) - Grundkurs

Innehåll: Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på att testa på drag. Drag är perfekt som sport, fysträning och rolig aktivering eller som tävlingsgren. Alla raser kan delta, stor som liten. I teorin går vi igenom draghundssportens olika grenar, inlärning av drag utifrån hundens fysiska förutsättningar, säkerhet, friskvård, fysträning, stretching, tävlingsformer inom drag och grönt kort utbildning. Efter teoridelen så har vi praktiska övningar vi kommer att testa olika tekniker för att väcka draget hos era hundar. Beroende på väder och underlag testar vi linlöpning, cykel och kickbike. Dragselar, linor, cykel och kickbike finns att testa och låna under utbildningen. Om du har egen cykel får du gärna ta med den. Glöm inte hjälm!!! De som vill har möjlighet att ta Grönt Kort certifiering enligt Svenska Draghundsportförbundet SDSF under kursen.

Mål: Kursens mål är att lära hund och förare att dra på ett säkert och tryggt sätt samt att ha tillräckliga kunskaper för att själva kunna vidareutvecklas som draghundsekipage.


Förkunskaper: Din hund ska vara minst 1 år och fullt frisk.

Datum och tid: Lördag 4 april kl 10.00-15.00, söndag 5 april kl 10.00-15.00 

Instruktör: Marianne Nordahl

 

Pris: 1600 kr. En kostnad om 200 kr tillkommer för Grönt Kort-certifiering hos Svenska Dragsportförbundet för de som vill ta Grönt kort.

Vardagslydnad Grundkurs

Innehåll: Kursen omfattar de viktiga grunderna som avgör hur vår vardag med hunden kommer att bli. Vi kommer att gå igenom aktivering, kontakt, passivitet, stadga, nosaktivering och grundläggande färdigheter såsom inkallning och gå fint i koppel. Kursen innehåller både teori och praktik. Kursen ger dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en god relation med din hund och skapar goda vardagsvanor.

 

Förkunskaper: Hundar över 6 månader.

 

Kursdagar: 6 tillfällen, 13/4, 20/4, 27/4, 4/5, 18/5 och 25/5 kl. 18.00-20.115

 

Instruktör: Anna Höök

Pris: 1 600 kr

Belöning och samarbete med din hund i vardagen

Innehåll: Du och din hund kommer attfå prova på olika sätt att väcka hundens intresse för ett nära samarbete med dig. Varje hund är unik och gillar olika saker, lek, godis eller annat. För er gäller det att hitta ert sätt tillsammans och under de här dagarna vill vi ge er olika verktyg att utveckla vidare tillsammans med er hund. Träffarna ska ge dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en god relation med din hund och skapar ett positivt samarbete.

Målgrupp/krav: Hunden ska vara minst 4 månader

Kurstillfällen: 2/4 och 16/4. Klockan 18.30-20.45

Instruktör: Desireé Vilhelmson

Pris:  600 kr

Förberedande tävlingslydnad

Innehåll: Under kursen kommer vi att gå igenom lydnadens grundmoment såsom sitt, ligg, stå, gå fint vid sidan m.m. och arbeta med stadgan i momenten. Vi kommer även att gå igenom hur man kan arbeta med belöningssystem i inlärningen, med fokus på olika typer av belöningar, belöningsplaceringar och variation i belöningarna samt hur man effektivt kan använda olika  hjälpmedel och tekniker i träningen, såsom targets, klicker, omvänt lockande m.m.

Målgrupp/Förkunskaper: Kursen riktar sig till dig som funderar på att börja tävla med din hund i lydnad eller bruks. Kursen är förberedande för dig som sedan vill gå vidare och gå en kurs i lydnadens startklass eller bruksets appellklass. Hunden ska vara minst 12 månader och ha god vardagslydnad (minst genomfört kursen Vardagslydnad grund eller ha motsvarande kunskaper).

Kurstillfällen: 4 tilfällen, 27/4, 4/5, 11/5 och 18/5 kl. 18.30 - 20.45

Instruktör: Anna Lindstedt

Pris: 1 300 kr

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now