Aktuella kurser

SoSu BK erbjuder en mängd olika hundkurser; valp, vardagslydnad, tävlingslydnad, bruks m.m. Vi erbjuder även läger, clinics, prova på dagar och föreläsningar – allt för att sprida kunskap om hunden och tillgodose så många behov som möjligt. Samtliga kurser arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet

 

Kursutbudet ser olika ut från termin till termin och uppdateras löpande på hemsidan. Det är Hundägarutbildningssektorn (HUS) som är ansvariga för alla kurser. Har du frågor kring kurserna kan du kontakta HUS på: hus@sosubk.com

 

Observera att medlemskap i klubben krävs för att gå kurs hos oss.

I anmälan anges den person som ska gå kursen tillsammans med hunden.

Draghundkurs - Grundkurs 3-4 oktober

Innehåll: Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på att testa på drag. Drag är perfekt som sport, fysträning och rolig aktivering eller som tävlingsgren. Alla raser kan delta, stor som liten. I teorin går vi igenom draghundssportens olika grenar, inlärning av drag utifrån hundens fysiska förutsättningar, säkerhet, friskvård, fysträning, stretching, tävlingsformer inom drag och grönt kort utbildning. Efter teoridelen så har vi praktiska övningar vi kommer att testa olika tekniker för att väcka draget hos era hundar. Beroende på väder och underlag testar vi linlöpning, cykel och kickbike. Dragselar, linor, cykel och kickbike finns att testa och låna under utbildningen. Om du har egen cykel får du gärna ta med den. Glöm inte hjälm!!! 

Mål: Kursens mål är att lära hund och förare att dra på ett säkert och tryggt sätt samt att ha tillräckliga kunskaper för att själva kunna vidareutvecklas som draghundsekipage.


Förkunskaper: Din hund ska vara minst 1 år och fullt frisk.

Datum och tid: 3/10 & 4/10. Klockan 10.00-15.00

Instruktör: Marianne Nordahl

 

Max antal deltagare: 8 st

 

Pris: 1600 SEK

Föreläsning 16 oktober med Eva Marie Wergård - tips om tävlingssituationen och många skratt. Den 16 oktober.

Innehåll: Mental träning är för alla - oavsett gren: bruks, agility, lydnad, jakt, rallylydnad, utställning, vardagslydnad etc. ALLA kan få en starkare relation med sin hund och bättre resultat på tävling med mental träning. Förutom bra tips för att hjälpa dig i tävlingssituationen så kommer du också få många skratt under kvällen. Eva Marie är en väldigt duktig och underhållande föreläsare. Klicka här och läs mer om Eva Marie och föreläsningen.

OBS Bindande anmälan till: ordf@sosubk.com. Ange namn och medlemsnummer. Betalning efter du fått besked att du fått en plats.

Kurstillfälle: 16 oktober kl. 18.30 i Spångafolkan 

Föreläsare: Eva Marie Wergård

Pris: 300 kr (350 kr för icke medlemmar)

Nosework Grundkurs start 7/11

Kursen är fulltecknad men det går bra att anmäla sig som reserv.

 

Innehåll: Här får hunden lära sig att det lönar sig att hitta en specifik doft i olika områden- inomhus, utomhus, behållare & fordon.

De dofter hunden letar efter är eukalyptus, lagerblad & lavendel.

Detta är en fantastisk aktiveringsform och även en kul hundsport för den som gillar att tävla.

På den här kursen lär vi hunden att hitta doften eukalyptus och fokuserar praktiskt på behållar- & utom/inomhussök.

I grundkursen ingår även ett litet startkit med hydrolat mm.

Målgrupp/krav:              Hunden måste vara minst 3 månader.

Förkunskaper:               Inga

Instruktör:                      Sofie Nilsson.

Sofie har en gedigen utbildning inom många olika hundsporter, förutom Nose work även Specialsök, Agility, Spår, ja listan kan göras lång!

Sofie arbetar med hundar i sin dagliga verksamhet, tidigare även som skolhundsteam på en skola i Stockholm.

Kursdagar:                       lördag och söndag 7/11, 8/11

Tid:                                  10.00-15.00.

Max antal deltagare:        8 ekipage

Pris: 1750 kr

Dog Parkour - 12/9

Kursen är stängd för anmälan.

Innehåll: Dogparkour består av olika övningar i balans och kroppskontroll, som sker i hundens vanliga promenadmiljöer. Man använder till exempel stenar, träd eller lyktstolpar som träningsredskap. Dogparkour främjar hundens självförtroende och stärker samarbete och kontakt mellan hund och förare. Det förbättrar även hundens kroppskontroll och balans. Det är dessutom väldigt roligt! Vi börjar med ett teoripass på klubben och beger oss sedan ut i närområdet förpraktisk träning. Vi tar en paus i mitten av kursen för fika och frågestund i naturreservatet. Ta med egen fika! Av säkerhetsskäl använder vi inte stryphalsband eller rullkoppel under övningarna. Ta därför med fast halsband eller välsittande sele samt ett stumt, vanligt koppel.

Förkunskaper/Målgrupp: Alla friska hundar över 9 månader. Övningarna är på grundnivå och anpassas efter hundarnas storlek och ålder. Inga övriga förkunskaper krävs.

 

Instruktör: Maria Karlsson

 

Kurstillfällen: 1

 

Datum: 12/9

 

Tid: 10.00-13.00

 

Pris: 500 kronor

Brukslydnad - Grundkurs start 3/9

Kursen är stängd för anmälan.

 

Innehåll: Denna kurs riktar sig till dig som vill tävla i en bruksgren (spår, sök, patrull, rapport eller skydd). Vi går igenom samtliga moment i Brukslydnadens Apellklass. Vi bryter ner momenten i delar för effektiv inlärning. Vi tittar även på inlärnings- och belöningstekniker med fokus på engagemang, samarbete och frivilliga beteenden. Kursen innehåller både praktik och teori.

 

Mål: Kursdeltagarna ska ha tillräckligt med kunskaper för fortsatt träning av momenten i Apellklass på egen hand, inför en framtida tävlingsstart.

 

Målgrupp & Förkunskaper: Din hund ska vara minst 12 månader och ha mycket god vardagslydnad. Alla ekipage är välkomna på kursen, dock kommer förtur att ges till de ekipage som kan tävla i bruksgrenarna (vilket tyvärr inte blandraser får göra) om kursen blir fullbokad. 

Kurstillfällen: 6 tillfällen klockan 18.00-20.15

 

Datum: Kursstart 3/9 därefter 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10

Instruktör: Anna Lindstedt

Max antal deltagare: 6 st

 

Pris: 1 700 kr

Rallylydnad Grundkurs/nybörjare

Kursen är stängd för anmälan.

 

Innehåll: Vi går igenom alla moment i nybörjarklass samt provar på att gå banor med flera moment i följd. Vi tittar även på belöningsteknik och hur det går till på tävling. Kursen innehåller både praktik och teori. På den här kursen jobbar vi med kopplad hund (flexikoppel är inte tillåtet på kursen).

 

Mål: Kursdeltagarna ska ha tillräckligt med kunskaper för fortsatt träning av momenten i rallylydnad nybörjarklass på egen hand.

 

Förkunskaper: Din hund ska vara minst 9 månader och ha gått valpkurs alternativt grundkurs i vardagslydnad eller motsvarande, vilket innebär god allmänlydnad samt att hunden kan minst kommandona sitt och ligg.

Kurstillfällen: 6 måndagar klockan 18.30-20.45

 

Datum: Kursstart 24/8, därefter 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9

Instruktör: Veronica Hübner

 

Pris: 1 600 kr

Unghundskurs med fokus på vardagen! Start 25/8

Kursen är stängd för anmälan.

Den här kursen har fokus på att utveckla ett trevligt och ett fint samarbete med din unga hund i de vardagssituationer man möter! Varje dag så finns massor av saker som lockar din nyfikna, energiska och glada hund. Målet är att ni ska ha trevliga promenader med en fin relation var ni än går!

Innehåll: Vi kommer att gå igenom olika situationer som man kan stöta på och arbeta med att utveckla samarbetet mellan dig och din hund. Den ska kunna sköta sig bland andra hundar och människor. Vi kommer att träna att vara passiv, kunna koncentrera sig på det ni gör fast det händer saker omkring er, att hunden ska ha impulskontroll och inte bara skutta iväg på det den ser.

Förkunskaper/målgrupp: inga förkunskaper men hunden ska vara mellan 6 och 12 månader.

Instruktör: Veronica Nilsson

Kurstillfällen: 6

Datum: 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9

Tid: 18.00 – 19.30

Pris: 1 400 kronor

Vardagslydnad fortsättningskurs - start 25/8

Kursen är stängd för anmälan.

 

Innehåll: Vi tar nästa steg utifrån de basala vardagskunskaper som redan finns på plats.

Kursen behandlar olika belöningstekniker, kontakt och följsamhet mm. Vi tränar lite mera utmaningar för dig och din hund utifrån era individuella förutsättningar. Ni får träna på att utföra flera hela moment med fler störningar. Vi går vidare med avståndslydnad, inkallning, hundmöten, följsamhet, förbudsträning, självkontroll.

Förkunskaper/krav: Den här kursen passar er som redan gått Vardagslydnad Grundkurs eller har motsvarande kunskaper. Hundar över 6 månader.

Instruktör: Veronica Nilsson

Kurstillfällen: 6

Datum: 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9

Tid:19.40-21.10

Pris: 1 400 kronor

Vardagslydnad grund - start 11/8

Kursen är stängd för anmälan

Innehåll: Kursen omfattar de viktiga grunderna som avgör hur vår vardag med hunden kommer att bli. Vi kommer att gå igenom aktivering, kontakt, passivitet, stadga, nosaktivering och grundläggande färdigheter såsom inkallning och gå fint i koppel. Kursen innehåller både teori och praktik. Kursen ger dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en god relation med din hund och skapar goda vardagsvanor.

Förkunskaper/krav: Hundar över 6 månader.

Instruktör: Terese Hartvig

 

Kurstillfällen: 6

Datum: Tisdagar:11/8, 17/8, 25/8, 1/9, 8/9, 15/9. OBS den 17/8 är kursen på en måndag!

Tid:18.00-20.15

Pris: 1 600 kronor

Valpkurs - start 20/8

Kursen är stängd för anmälan

Innehåll: Kursen ger dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en god relation med din valp och skapar goda vardagsvanor. Du får en bra bas för er fortsatta utveckling tillsammans. Kursen innehåller både teori och praktik.

Målgrupp: Ålder 3-6 månader

Instruktör: Thomas Lamrell

Kurstillfällen: 6

Datum: Torsdagar 20/8, 27/8, 3/9, 10/9, 17/9. OBS söndag 20/9

Tid:18.30-20.00

Pris: 1 400 kronor

Agility fortsättningskurs - start 20/8

Kursen är stängd för anmälan.

 

Innehåll: Vi går vidare med inlärningen av samtliga agilityhinder samtidigt som vi börjar fokusera mer på handling (att kunna styra hunden på banan). Vi använder enkla hinderkombinationer till att träna olika typer av svängar för hunden och sidbyten för föraren. Varje ekipage får hjälp att utvecklas från sin nivå. I agility är alla hundar välkomna på träning och tävling, inklusive blandrashundar och löptikar.

Målgrupp/krav: För hundar som är minst 12 mån. Ha genomgått Grundkurs i agility eller ha motsvarande kunskaper. Kunna arbeta med din hund lös bland andra hundar utan att den springer fram och vill hälsa (tänk på att även löptikar kan förekomma på kursen).

Instruktör: Helen Nylander

Kurstillfällen: 6

Datum: 20/8, 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9

 

Tid: 19.40-21.10

 

Pris: 1 400 kronor

Agility grundkurs - start 20/8

Kursen är stängd för anmälan.

 

Innehåll: På grundkursen får du lära dig de grundläggande delarna inom agility så som hinderinlärning, grunderna i handling samt motivationsbyggande. I agility är alla hundar välkomna på träning och tävling, inklusive blandrashundar och löptikar.

Förkunskaper/Målgrupp: För hundar som är minst 12 mån. Kunna arbeta med din hund lös bland andra hundar utan att den springer fram och vill hälsa (tänk på att även löptikar kan förekomma på kursen).

Instruktör: Helen Nylander

Kurstillfällen: 6

Datum: 20/8, 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9

 

Tid: 18.00–19.30

 

Pris: 1 400 kronor

Please reload

Copyright © 2015 Solna Sundbyberg Brukshundklubb - All Rights Reserved - Design © Emma Sandfjord

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now